Historien

Da Kong Frederik d. 7. døde barnløs i november 1863, måtte Huset Oldenborg, som havde siddet på magten siden 1448, overdrage tronen til Huset Glücksborg.

Ingen opfatter Danmarks fjerne fortid som ret meget andet end et H.C. Andersen-eventyr, heller ikke den pensionerede Oberst Lemborg, indtil der dukker friske spor op efter den såkaldte Oldenborggarde, som er mere end villige til at gå til yderligheder for at generobre tronen.

Historien begynder i nutidens Danmark, hvor en af prinsgemalens hunde bliver fundet død i et blomsterbed bag regentparrets residenspalæ på Prins Herberts 75 års fødselsdag.

En kriminalkommissær med lig i lasten bliver sat på sagen, og Kriminalkommissær Storm er enig med Oberst Lemborg: Dette stikker dybere end en død gravhund.

Da der snart efter bliver fundet en håndgranat oppe under tagspærene på Amalienborg, tyder meget på, at de har ret. Den gamle håndbombe bærer nemlig flere overraskende fingeraftryk.

Inden længe er kriminalkommissæren og obersten viklet ind i et mysterium med kidnappede blondiner, en tatovering med et ældgammelt symbol, rygter om et uægte barn af Kronprinsen – og nogle belastende fotografier.

Og så begynder folk at dø.

(Illustration af BDC)

%d bloggers like this: