Øen med de ni broer

Thriller/spændingsroman. Udkom på Gyldendal 9. juni 2011. (Omslag: Poul Lange)

Anmeldelser & omtale

I Ekstra Bladet kalder Frank Sebastian Hansen bogen for “bidende morsom” og kvitterer med fire stjerner: “I bedste Hans Scherfig stil går forfatteren i flæsket på magteliten fra de 3 x kejtede landsfædre Rasmussen over æggehovedet Per Stig Møller til det anakronistiske danske kongehus.” (Ekstra Bladet 19. juni, 2011)

I Kristeligt Dagblad skriver Lars Handesten, at romanen opfører sig som en fordansket udgave af Da Vinci Mysteriet, “hvor der jo også er symboltydere, konspirationer og hemmelige arvinger. Hvad Brian Dan Christensen i modsætning til Dan Brown kan byde på er satire (…) Romandebutanten Brian Dan Christensen har skrevet en underholdende spændingsroman. Den er hermed anbefalet.” (Kristeligt Dagblad, 16. juni, 2011)

I Nordjyske Stiftstidende giver Jens Henneberg bogen fem ud af seks stjerner: ”Her er for en gangs skyld en spændingsroman, der er kombineret med en veloplagt satire, der nok opleves som mere beslægtet med vid end med humor. Romanen lægger sig ind i en tradition, der har danske forfattere som Jacob Worms, P. A. Heiberg, Johan Ludvig Heiberg, Jens Baggesen, Gustav Wied og fra vor tid Poul Henningsen, Jesper Jensen og Klaus Rifbjerg som forgængere (og er) opbygget med en så ekstrem stringens, at man som læser fastholder interessen frem til det sidste kapitel.” (Nordjyske Stiftstidende, 13. juli 2011)

I Weekendavisen skriver Bo Bjørnvig, at han efter endt læsning ser på kongehuset med fornyet interesse. “Skæg thriller. Hvis De ikke vidste det, står det nu sort på hvidt: Kongehuset styrer dette land med jernhånd og agenter med license to kill.” (Weekendavisen, 10. juni, 2011)

I 24timer skriver Jan Vandall, at forfatteren præsenterer den ene konspiration efter den anden, men at det “bliver serveret på en særdeles underholdende og humoristisk måde.” “‘Øen med de ni broer’ er en herlig spændingshistorie (…)  Som i en god gyser ender man med at have sin tvivl om, hvorvidt retfærdigheden nu også er sket fyldest.”  (24timer, 10. juni, 2011)

Bo Tao Michaëlis giver tre sterner i Politiken. “En sarkastisk sag i den særlige amerikanske genre, der gør grin med det meste, mest satte og mest småborgerlige. Således er (nøgle)romanen her et 400 sider langt ’The Daily Show’, hvor hele det danske establishment hudflettes kvikt og kækt med kongehuset i spidsen og regeringens medlemmer som sekundanter. (Politiken, 18. juni, 2011)

Litteratursiden giver Arne Larsen bogen sin anbefaling: “Den litterære satire er ikke særlig meget dyrket af danske forfatter, og denne roman kan vel bedst sammenlignes med Bjarne Reuters to bøger ”Den iranske gartner” og ”Den egyptiske tenor”, og i den sammenligning står Brian Dan Christensen ganske stærkt, og det er da ikke så ringe endda af en debuterende romanforfatter. (4. juli 2011)

I Jyllands-Posten giver Johnny Harboe bogen tre stjerner: “Er man tosset med romaner i slipstrømmen fra “Da Vinci Mysteriet”, kan man roligt kaste sig over Brian Dan Christensens “Øen med de ni broer” (5. juli, 2011)

Interview i Århus Stiftstidende og 24timer

Advertisements
%d bloggers like this: