Vejen til Alberta

Min nye roman VEJEN TIL ALBERTA udkom 21. februar 2018 på Lindhardt og Ringhof. (Omslag: Mikkel Hennsel)

Forside Alberta.jpg

Romanen fik 5 stjerner i Ekstra-Bladet (25/2): “En herlig udansk fortælling skrevet med store litterære armbevægelser, et lunt glimt i øjet og masser af fortælleglæde (…) svært ikke at forelske sig i SAMTLIGE af bogens kvinder (…) Damn good!”

Femina gav 5 hjerter (28/2): “En stor roman. På alle måder (…) skrevet så præcist og fokuseret, at hvert eneste ord når langt ind.”

Dagbladenes Bureau gav 5 stjerner (23/2): ”En rigtigt underholdende roman (…) Brian Dan Christensen skriver med en fin, lavmælt humor.”

Kristeligt Dagblad (3/3) gav 4 stjerner: “Stærkt underholdende (…) Amerikansk ‘noir’ på danske læber (…) dybde og ramasjang i en bog, der skal nydes i sofaen med en god whisky.”

Børsen (16/2) kvitterede med 4 stjerner og kaldte romanen “original og vellykket (…) en god roman om livets store temaer.”

Weekendavisen (23/2) skrev: “Vejen til Alberta har stærke karakterer, fed stemning og en slutning, der lyder som en popsang.”

Litteratursiden.dk kaldte bogen for “En velkomponeret roman, der emmer af uforløste drømme, knust kærlighed og menneskeskæbner (…) Brian Dan Christensen fører os hjemmevant rundt i New York City, og jeg er lige så tryg, som når Ellroy giver en guidet tur i L.A. eller Elmore viser Detroit frem.”

“Mesterligt fortalt” skrev litteraturbloggen Livet i Dukkehuset. De kvitterede med 5 stjerner og anbefaler bogen “til alle jer, som kan lide anderledes og velskrevet litteratur.” (20/3)

Berlingske (24/2) gav 3 stjerner og sagde bl.a. “Der er nogle fine beskrivelser af New Yorks klaustrofobiske storhed, der gør, at man næsten kan lugte dampene fra subwayen og mærke udstødningen på sin hud.”

Læs interview (16/2) med Kristeligt Dagblad.

Læs interview (18/2) med Århus Stiftstidende.

Her kan man læse om tilblivelsen af romanen, læse de første to kapitler, samt bestille bogen:
http://forlagsliv.dk/brian-dan-christensen-om-vejen-til-alberta/

På den amerikanske landevej møder vi vietnamveteranen Howard Walker på flugt fra en mørk hemmelighed. Under køreturen gennem Trumps Amerika fortæller Walker sin livshistorie, om krigstraumer og om at gå i hundene – og om sin tid sammen med den verdensberømte protestsanger Philip Boothman i New York. Det var Boothman, der samlede Walker op, da han lå i rendestenen, og siden har Walker udført lyssky arbejde for den feterede og elskede sangskriver og levet i hans skygge.

Walkers loyalitet bliver imidlertid sat på en alvorlig prøve, da den danske pige Ida dukker op til en af Boothmans legendariske koncerter. En romantisk affære udvikler sig katastrofalt og ved bogens start er Ida død og Walker på flugt. Langsomt optrevles fortællingen for læseren gennem Walkers udlægning af begivenhederne.

VEJEN TIL ALBERTA er en dyster moderne ”Great Gatsby” sat i Trumps Amerika. En skæbneroman, som tager læseren ind i de betændte relationer mellem mennesker med store drømme og uforløst kærlighed. En fortælling om kærlighed og utroskab, venskab og loyalitet, om kunst og kynisme.

%d bloggers like this: